Skip to main content

Werken bij Voedselbank Stadswolde

De voedselbank voor Stadskanaal en Westerwolde wil door de inzet van vrijwilligers wekelijks voedselpakketten aan arme mensen aanbieden. Daarnaast is het ons doel om voedselverspilling tegengaan. Onze Voedselbank draait in zijn geheel op vrijwilligers. Dit betekent dat er geen betaalde banen zijn bij de Voedselbank. Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers en ontvangt geen beloning voor hun werkzaamheden. Een vrijwilliger kan in aanmerking komen voor een onkostenvergoeding, bijvoorbeeld voor gereden kilometers. Hiertoe vult de vrijwilliger het formulier onkostenvergoeding in en levert de benodigde bewijsstukken in bij de penningmeester van Voedselbank StadsWolde.

bekijk vacatures

Handen uit de mouwen

Teamspeler

Saamhorigheid

Vrijwilliger bij  Voedselbank Stadswolde

Iets betekenen voor een ander; dat drijft veel van onze vrijwilligers. Je werkt in een leuk team en weet van aanpakken. Je bent bereid alle voorkomende werkzaamheden aan te pakken. Eigen initiatief en inzicht zijn hierbij welkom! Respect voor elkaar en onze cliënten vinden we belangrijk, waarbij de privacy van onze cliënten voorop staat. Het is ons streven om een nette en betrouwbare voedselbank te zijn waar mensen zich welkom voelen.

“Wij behandelen iedereen zoals we zelf behandeld willen worden”.

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger door te reageren op de contactgegevens in de vacature.

Vacatures

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige vacatures bij Voedselbank Stadswolde. Wilt u reageren op 1 van de vacatures? Vul dan het contact formulier in en vermeld daarbij om welke vacature(s) het gaat. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Samensteller pakketten

Samensteller pakketten
Wij zoeken met spoed mensen die ons willen helpen bij het samenstellen van de pakketten. Dit gebeurt momenteel nog in Veendam, maar in de nabije toekomst zal dit op een plek binnen de gemeentes Westerwolde/Stadskanaal zijn.

Het inpakken gebeurt op vaste dagen, vlak voor de uitgiftedag. U zorgt ervoor dat de pakketten goed en gebalanceerd gevuld worden met houdbare en verse producten. U werkt samen met andere pakket-samenstellers onder de supervisie van een bedrijfsleider. Heeft u belangstelling voor deze vacature? Vul dan het formulier hieronder in en vermeld er ‘samensteller pakketten’ bij.

Chauffeur op de bestelwagen

Wij zoeken één of meerdere chauffeurs voor de bestelwagen van Voedselbank Stadswolde. De taak van de chauffeur is om de producten te halen bij de diverse supermarkten en te vervoeren naar het distributiepunt. U vervoert de samengestelde pakketten naar de uitgiftepunten en helpt daar bij de uitgifte van de pakketten. U wordt hierbij ondersteund door een bijrijder. Heeft u ervaring met het rijden met een bestelbus en heeft u bovendien een geldig rijbewijs hiervoor? Dan bent u de vrijwilliger die wij zoeken!

Interesse? Vul dan onderstaand formulier in en vermeld er ‘chauffeur bestelbus’ bij.

Bijrijders op de bestelwagen

Wij zoeken één of meerdere bijrijders voor de bestelwagen van Voedselbank Stadswolde. De taak van de bijrijder is om samen met de chauffeur de producten te halen bij de diverse supermarkten en te vervoeren naar het distributiepunt. U vervoert de samengestelde pakketten van het distributiepunt naar de uitgiftepunten en helpt daar bij de uitgifte van de pakketten. U heeft voor deze vrijwilligerstaak geen rijbewijs nodig. Heeft u belangstelling voor deze vacature? Reageer dan via onderstaand formulier en vermeld er ‘bijrijder bestelbus’  bij.

Magazijnmedewerker en magazijnbeheerder

Wij zoeken iemand die de binnengekomen goederen in het magazijn kan sorteren en kan beheren. Elke week wordt ons magazijn aangevuld met nieuwe producten. Deze producten moeten op een goede manier worden opgeslagen en bijgehouden. Wij zoeken magazijnmedewerkers en een magazijnbeheerder om dit voor ons te doen. Heeft u belangstelling voor deze vacature? Reageer dan via het onderstaande formulier en vermeld er ‘magazijnwerker’ of ‘magazijnbeheerder’ bij.

Schoonmakers

Wij zoeken mensen die ons willen helpen bij het schoonmaken van het magazijn. Het is van het grootste belang dat de omgeving waar voedsel wordt bewaard en uitgegeven schoon is. Een team van schoonmakers kan dit realiseren. Heeft u plezier aan het schoonmaken en schoonhouden van objecten? Dan zoeken wij u!

Heeft u belangstelling voor deze vacature? Reageer dan via onderstaand formulier en vermeld er ‘schoonmaker’ bij.

Administratief medewerker

Wij zoeken iemand die ons wil helpen bij de administratieve werkzaamheden. Een organisatie van deze grootte vereist dat het één en ander goed wordt bijgehouden. U beantwoordt telefoontjes en mails. U geeft berichten door aan de belanghebbenden en u zorgt voor de verspreiding van de juiste info. Heeft u ervaring met administratief werk en kunt u goed overweg met de computer? Dan zoeken wij u! Heeft u belangstelling voor deze vacature? Reageer dan via onderstaand formulier en vermeld er ‘administratief medewerker’ bij.

Meer weten over Voedselbank Stadswolde?

Lees meer