Skip to main content

Werken als vrijwilliger bij Voedselbank Stadswolde

De voedselbank voor Stadskanaal en Westerwolde wil door de inzet van vrijwilligers wekelijks voedselpakketten aan arme mensen aanbieden. Daarnaast is het ons doel om voedselverspilling tegengaan. Onze Voedselbank draait in zijn geheel op vrijwilligers. Dit betekent dat er geen betaalde banen zijn bij de Voedselbank. Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers en ontvangt geen beloning voor hun werkzaamheden. Een vrijwilliger kan in aanmerking komen voor een onkostenvergoeding, bijvoorbeeld voor gereden kilometers. Hiertoe vult de vrijwilliger het formulier onkostenvergoeding in en levert de benodigde bewijsstukken in bij de penningmeester van Voedselbank StadsWolde.

bekijk vacatures

Handen uit de mouwen

Teamspeler

Saamhorigheid

Vrijwilliger bij  Voedselbank Stadswolde

Iets betekenen voor een ander; dat drijft veel van onze vrijwilligers. Je werkt in een leuk team en weet van aanpakken. Je bent bereid alle voorkomende werkzaamheden aan te pakken. Eigen initiatief en inzicht zijn hierbij welkom! Respect voor elkaar en onze cliënten vinden we belangrijk, waarbij de privacy van onze cliënten voorop staat. Het is ons streven om een nette en betrouwbare voedselbank te zijn waar mensen zich welkom voelen.

“Wij behandelen iedereen zoals we zelf behandeld willen worden”.

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger door te reageren op de contactgegevens in de vacature.

Vacatures

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige vacatures bij Voedselbank Stadswolde. Wilt u reageren op 1 van de vacatures? Vul dan het contact formulier in en vermeld daarbij om welke vacature(s) het gaat. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Inzet bij winkelacties

Tijdens de winkelactie-dagen wil jij graag ingezet worden om het winkelend publiek te vragen ons te steunen. In het kader van ‘vele handen maken licht werk’ zetten we je 2 tot 4 uur in tijdens zo’n actiedag.

Jij communiceert gemakkelijk. Jij bent representatief, beleefd, vriendelijk en durft onbekende mensen te vragen om een donatie  (voedsel) voor de voedselbank. ‘Nee’ horen is voor jou geen probleem, want ook dat hoort er bij! Jij bent ook op zaterdagen beschikbaar (op afspraak).

Samensteller pakketten

Samensteller pakketten
Het inpakken gebeurt op vaste dagen in ons pand aan de Touwslager 2 te Stadskanaal, vlak voor de uitgiftedag. U zorgt ervoor dat de pakketten goed en gebalanceerd gevuld worden met houdbare en verse producten. U werkt samen met andere pakket-samenstellers onder de supervisie van een bedrijfsleider. Heeft u belangstelling voor deze vacature? Vul dan het formulier hieronder in en vermeld er ‘samensteller pakketten’ bij.

Chauffeur op de bestelwagen

Wij zoeken één of meerdere chauffeurs voor de bestelwagen van Voedselbank Stadswolde. De taak van de chauffeur is om de producten te halen bij de diverse supermarkten en te vervoeren naar het distributiepunt. U vervoert de samengestelde pakketten naar de uitgiftepunten en helpt daar bij de uitgifte van de pakketten. U wordt hierbij ondersteund door een bijrijder. Heeft u ervaring met het rijden met een bestelbus en heeft u bovendien een geldig rijbewijs hiervoor? Dan bent u de vrijwilliger die wij zoeken!

Interesse? Vul dan onderstaand formulier in en vermeld er ‘chauffeur bestelbus’ bij.

Bijrijders op de bestelwagen

Wij zoeken één of meerdere bijrijders voor de bestelwagen van Voedselbank Stadswolde. De taak van de bijrijder is om samen met de chauffeur de producten te halen bij de diverse supermarkten en te vervoeren naar het distributiepunt. U vervoert de samengestelde pakketten van het distributiepunt naar de uitgiftepunten en helpt daar bij de uitgifte van de pakketten. U heeft voor deze vrijwilligerstaak geen rijbewijs nodig. Heeft u belangstelling voor deze vacature? Reageer dan via onderstaand formulier en vermeld er ‘bijrijder bestelbus’  bij.

Schoonmakers

Wij zoeken mensen die ons willen helpen bij het schoonmaken van het magazijn. Het is van het grootste belang dat de omgeving waar voedsel wordt bewaard en uitgegeven schoon is. Een team van schoonmakers kan dit realiseren. Heeft u plezier aan het schoonmaken en schoonhouden van objecten? Dan zoeken wij u!

Heeft u belangstelling voor deze vacature? Reageer dan via onderstaand formulier en vermeld er ‘schoonmaker’ bij.

Administratief medewerker

Wij zoeken mensen die ons wil helpen bij de administratieve werkzaamheden. Een organisatie van deze grootte vereist dat het één en ander goed wordt bijgehouden. U houdt voor ons de klantenadministratie bij. Het inschrijven en het toetsen van klantgegevens zijn daar onderdelen van. Heeft u ervaring met administratief werk en kunt u goed overweg met de computer? Dan zoeken wij u! Heeft u belangstelling voor deze vacature? Reageer dan via onderstaand formulier en vermeld er ‘administratief medewerker’ bij.

Meer weten over Voedselbank Stadswolde?

Lees meer