Skip to main content

Welkom bij Voedselbank Stadswolde

In Stadskanaal en Westerwolde halen wekelijks ongeveer 230 cliënten (500 monden) een voedselpakket op. Dit ter ondersteuning op de wekelijkse uitgaven.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een voedselpakket? Vul dan het formulier dat u onderaan de pagina aantreft.

nu aanmelden

1000000

gezinnen in armoede in Nederland

400

mensen klant bij Voedselbank Stadswolde

200

gezinnen bij Voedselbank Stadswolde

Tijdelijke hulp met een voedselpakket?

Het is niet altijd makkelijk. Huur betalen, alle rekeningen én boodschappen doen. Voor u alleen of uw gezin. Als u dit niet redt, bent u bij voedselbanken welkom voor tijdelijke hulp in de vorm van eten. En we helpen ook om uw geldzaken op orde te krijgen.

Ou voor een voedselpakket in aanmerking komt, hangt af van hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en kleding. U kunt zich melden via de telefoon of via het e-mailadres info@voedselbankstadswolde.nl. 

Hoe ziet een voedselpakket eruit?

Een voedselpakket is een aanvulling op wat de mensen zelf kunnen kopen. Wij proberen de pakketten zoveel mogelijk samen te stellen op basis van de schijf van 5 zodat er een gevarieerd en gezond pakket ontstaat. Hierbij zijn we afhankelijk van de levensmiddelen donaties die wij wekelijks binnen krijgen. De pakketten kunnen daardoor wekelijks verschillen.

De voedselbank probeert wekelijks gevarieerde pakketten te verstrekken waarin de schijf van 5 zoveel mogelijk verwerkt zit. Het is een basisvoorziening als aanvulling op datgene wat de mensen zelf kunnen aanschaffen.

Hoe lang heb ik recht op een pakket?

Wij stellen een pakket beschikbaar voor de periode waarin u niet voldoende geld heeft om in uw basisbehoefte te voldoen. Dit doen wij voor maximaal 3 jaar. Omdat elke situatie anders is, kunt u het beste contact opnemen met de voedselbank om uw persoonlijke situatie door te spreken zodat u precies weet waar u recht op heeft.

Wat zijn de aanmeldingscriteria?

De aanmeldingscriteria zijn vastgesteld door de Voedselbanken Nederland.

www.voedselbankennederland.nl

Meld je aan bij Voedselbank Stadswolde

U kunt zich aanmelden door middel van onderstaand intake formulier te downloaden, in te vullen en te mailen. Daarna wordt er contact met u opgenomen.

Download hier!

Meer weten over Voedselbank Stadswolde?

Lees meer